CERN interactive tunnel

De CERN LHC Interactive Tunnel komt naar de Precisiebeurs!

Het Higgs Field mechanisme, deeltjesversnelling en deeltjes botsing. Grote kans dat u enigzins bekend bent met deze complexe materie. Om deze materie te begrijpen of zelfs te kunnen verklaren is veelal wetenschappelijke kennis nodig. Toch is er een manier om op een laagdrempelige manier de effecten te ervaren. Tijdens de Precisiebeurs presenteert CERN de LHC Interactive Tunnel waar u middels interactieve games kennismaakt met deze wetenschappelijke fenomenen.

Higgnite – ervaar het Higgs Field

In Higgnite gaat u de interactie aan met een visualisatie van uzelf ondergedompeld in twee verschillende universums: een in de aanwezigheid van het Higgs Field en een andere zonder. Zo maakt u kennis met het basisconcept van het Higgs Field en wat het effect is in deeltjes met en zonder massa. 

Proton Football – ontdek wat er gebeurt als twee protonen botsen

Proton Football nodigt u uit om te voetballen met protonen. Met deze applicatie wordt uitgelegd  hoe deeltjes worden versneld en wat er gebeurt als twee protonen botsen. Hoe harder u schopt, hoe meer energie er bij de botsing vrij komt en hoe meer deeltjes er worden geproduceerd.