hteb foto

De nieuwe standaard in emulsiebeheer volgens exposant KSM

Wat wordt dé nieuwe standaard in emulsiebeheer? In dit gastblog tilt Xavier Keulen-Thomassen van exposant KSM alvast een tipje van de sluier op.  

24/7 emulsies volautomatisch meten én bijvullen nu mogelijk dankzij high tech emulsiebeheer 

Met de introductie van het nieuwe en innovatieve high tech emulsiebeheer concept maakt KSM het als eerste ter wereld mogelijk om 24/7 volautomatisch o.a. de pH, geleidbaarheid, concentraties en temperatuur van emulsies te bewaken en stabiel te houden.  

Het concept bestaat uit de volgende bouwstenen:  

  • eMonitor, een volautomatisch emulsie-meetsysteem  
  • eMix, een volautomatisch emulsie-bijvulsysteem  
  • OpEx Maint Tribo software  
  • Monitoring services.  

 Dankzij dit high tech emulsiebeheer concept blijven emulsies 24/7 in topconditie en wordt onbemand produceren voor iedere metaalbewerker mogelijk 

Nieuwe ontwikkelingen in de markt vragen om een nieuwe standaard 

Volgens Xavier Keulen-Thomassen, Algemeen Directeur van KSM, vormt dit unieke concept de nieuwe standaard in emulsiebeheer.  

Xavier: “In de metaalindustrie worden de eisen die opdrachtgevers stellen steeds strenger. Mede hierdoor moeten toeleveranciers, veel meer dan voorheen, procesgericht gaan denken. Oftewel: hun gehele productieproces op orde hebben. Tel daarbij de toenemende digitalisering en robotisering op en het mag duidelijk zijn welke grote uitdagingen er liggen. Met het high tech emulsiebeheer concept van KMS anticiperen wij op deze ontwikkelingen en bieden toeleveranciers daarmee de mogelijkheid klaar te zijn voor de nieuwe standaard in emulsiebeheer.”  

Benieuwd naar deze nieuwe standaard? KSM staat als exposant op de 20e editie van de Precisiebeurs en is te vinden op plaats 171.