Innovaties metrologie materials processing

Innovaties op de Precisiebeurs: metrologie en materials & processing

Nog 2 weken te gaan tot de 18e editie van de Precisiebeurs! Ook dit jaar presenteren onze exposanten weer de laatste innovaties. Deze zijn zowel op de stands als in de Hall of Fame en op het demoplein te vinden. Benieuwd? Dan hebben we een greep uit de innovaties voor u op een rij gezet. In deze blog ontdekt u innovaties op het gebied van metrologie en materials & processing.

Innovaties: metrologie

Bronkhorst Nederland BV - Bronkhorst mass flow meter met geïntegreerde druksensor (stand 162)
Bruker - Contour LS-K Optical Surface Profiler (stand 279)
Conway Nederland BV - ConFeed - Assembling the future (stand 183)
Etchform - New Titanium Etching Line (stand 139)
Faro Benelux BV - FARO® 8-Axis FaroArm - Real Time Part Rotation Accelerates Inspection (stand 53)
GOM optical metrology - GOM CT (stand 27b)
Kistler Benelux - Oneindige meetmogelijkheden met het KiDAQ-data-acquisitiesysteem (stand 38)
Polytec GmbH - TopMap Optical surface metrology (stand 250)
Pulsar Photoncs GmbH - MicroScan Extension for high resolution applications (stand 262)

Innovaties: materials & processing

ATG Europe BV - Gepatenteerde Grid-verstijfde carbon composiet structuren (stand 266)
Ertec BV - Tooling for additive manufacturing (stand 257)
Laser Technology Janssen BV - Unieke laserlasverbindingen! (stand 210)
Louwershanique BV - Ultra precisie glasdelen d.m.v. selective laser etching (stand 137)
Oerlikon Balzers BV - Coatings for lightweight aerospace components that withstand wear, corrosion and high loads en BALIQ CARBOS_x00B_BEYOND DLC (stand 124)
Veco Precision - Aperture Plate Releasing Millions of Micron Sized Medicine Droplets Per Second (stand 60)
WZW OPTIC AG - Super Polishing (stand 223)

Innovaties op het gebied van metrologie

Bronkhorst Nederland BV - Bronkhorst mass flow meter met geïntegreerde druksensor (stand 162)

el flow prestige pi fg 201cv

De EL-FLOW® Prestige, de nieuwste telg in het Bronkhorst-assortiment van massadebietmeters en -regelaars voor gassen, kan nu worden uitgerust met een geïntegreerde druksensor. In combinatie met de sensortechnologie “Differential Temperature Balancing” en een ingebouwde gasdatabase met fysische eigenschappen compenseert het instrument automatisch voor een variërende inlaatdruk. Deze drukvariaties hebben daardoor geen invloed op de nauwkeurigheid en regelstabiliteit. Het systeem biedt een beter procesrendement voor de klant en er zijn geen extra onderdelen meer nodig voor regeling van de lijndruk.

Bruker - Contour LS-K Optical Surface Profiler (stand 279)

Contour LS K left Focus Variation

De nieuwe Contour LS-K 3D Optical Profiler van Bruker maakt gebruik van de LightSpeed™ focusvariatie-technologie om zowel hoge resolutiebeelden als kwantificeerbare gegevens op unieke wijze mogelijk te maken. Het systeem registreert snel oppervlaktegegevens met een groot gezichtsveld (FOV) bij verticale scansnelheden tot 5 millimeter per seconde. Gegevensrijke afbeeldingen worden binnen enkele seconden in hoge resolutie en in reële kleuren weergegeven.

Van de eerste patenten die zijn uitgegeven voor Wyko® witlichtinterferometrie meer dan 30 jaar geleden tot de nieuwste innovaties op het gebied van optische profilering, heeft de Bruker-technologie een wereldwijde reputatie als de gouden standaard in metrologische prestaties op het oppervlak. Contour LS-K profiteert van deze rijke historie om gemakkelijke toegang te bieden tot ruwe meetgegevens, zodat de operator precies kan zien wat er aan de oppervlakte is zonder filteren of gegevens wijzigen.

Conway Nederland BV - ConFeed - Assembling the future (stand 183)

Conway Confeed

De toekomst van de assemblage industrie is snellere doorlooptijden en kortere productlevensduren. Hierop is de ConFeed het antwoord. Realisering binnen 8 -10 weken en de zeer beperkte kosten voor het overschakelen naar een nieuw product zijn onze kerncompetenties.

  • Takttijden tot 3.0 seconden
  • Werkgebied robot 400 x 200 x 80 mm
  • Maximale snelheid robot 1 meter per seconde
  • Snelle en eenvoudige I/O handshake voor plaatsen product

Met de ConFeed haalt u dé innovatieve toevoermodule in huis, ingericht voor uw deel, zonder dat u het risico loopt! Compleet ingericht en 100% werkend wordt hij bij u afgeleverd.

Etchform - New Titanium Etching Line (stand 139)

In oktober 2018 is een nieuwe state-of-the-art etslijn voor het etsen van titanium geïnstalleerd. Hiermee wordt onze capaciteit voor het etsen van titanium verdrievoudigd.

Faro Benelux BV - FARO® 8-Axis FaroArm - Real Time Part Rotation Accelerates Inspection (stand 53)

Faro 8axis

De 8-axis is een volledige rotatie-as die identiek is aan en een natuurlijk verlengstuk van alle FaroArm®-producten. Hij sluit rechtstreeks aan op de FaroArm® en resulteert in een naadloos geïntegreerde, zeer nauwkeurige extra as die geen extra insteltijd of -inspanning vereist, noch enige software-update. Met deze functionaliteit kan het onderdeel in realtime ten opzichte van de arm worden geroteerd en hoeft de arm niet rond het onderdeel te worden verplaatst. Vanaf nu is het eenvoudiger om moeilijk bereikbare gebieden te scannen en te meten. De meettijd en menselijke meetfouten worden ook drastisch verminderd.

GOM optical metrology - GOM CT (stand 27b)

Gom CT

Deze computertomograaf werd specifiek ontworpen om aan de metrologische behoeften van de industrie te voldoen. De GOM CT is een metrologische CT die hoog nauwkeurige en herhaalbare meetgegevens behaalt. Met het systeem kunnen puntenwolken van de volledige oppervlakte van een product in maximale resolutie verkregen worden, en dit voor zeer kleine meetvolumes. Daarnaast worden de metingen en evaluatie uitgevoerd in een eenvoudige workflow. De GOM CT scant transparante onderdelen of zeer complexe spuitgegoten componenten met interne structuren die zonder destructieve methode niet gemeten kunnen worden. De toepassingen omvatten onder andere vrijgave metingen en de inspectie van medische componenten.

Kistler Benelux - Oneindige meetmogelijkheden met het KiDAQ-data-acquisitiesysteem (stand 38)

KiDAQ is een gegevensverzamelingssysteem voor algemene doeleinden om te meten meer dan 20 verschillende analoge en digitale signaaltypen. Het brede selectie van signaalconditionerings- en data-acquisitiemodules maakt perfect passende systeemconfiguraties mogelijk, precies volgens de eisen van de klant. Alle modules zijn beschikbaar in de KiDAQ behuizing opties Rack, Portable en DIN Rail waardoor de gebruik in verschillende toepassingen en omgevingen.

Polytec GmbH - TopMap Optical surface metrology (stand 250)

06 TopMap ProSurf+ NEW

TopMap representeert uiterst nauwkeurige optische oppervlaktemetrologie voor het karakteriseren van precisiemechanica en functionele oppervlakken - voor labgebruik, in productieomgevingen en zelfs voor in-line kwaliteitsinspecties. TopMap-systemen meten nauwkeurig oppervlaktetextuur en vormafwijkingen zoals vlakheid, parallellisme, staphoogten en ruwheid.
Als een multisensor-systeem meet het nieuwste lid TopMap ProSurf + zowel vormafwijkings- als ruwheidsparameters in een enkel werkstation. Een 70 mm-staphoogtemeting met een nauwkeurigheid beter dan 1 μm, maakt het het ideale instrument voor het meten van vlakke, gepolijste of ruwe oppervlakken, zoals bijvoorbeeld gebruikt in brandstofinjectoren, pompen en hogedrukafdichtingsoppervlakken. 

Pulsar Photoncs GmbH - MicroScan Extension for high resolution applications (stand 262)

Microscan Extension

Met de MicroScan Extension (MSE) biedt Pulsar Photonics een eenvoudige maar krachtige uitbreiding voor elk Galvo-scansysteem. De combinatie van een galvanometerscanner en MSE-G1 maakt een laserscan met focusdiameters van minder dan 5 μm mogelijk met behulp van een IR- of VIS-laser. Toepassingen van de MSE kunnen worden gevonden in micro-ablatie, boren, snijden van transparant materiaal of andere toepassingen waarbij zeer kleine laservlekken of hoge intensiteiten nodig zijn. Pulsar Photonics kan een volledig microscanensysteem leveren met scanner, coaxiale camera en software.

Innovaties op het gebied van materials & processing

ATG Europe BV - Gepatenteerde Grid-verstijfde carbon composiet structuren (stand 266)

ATG europe

ATG Europe heeft een productie technologie ontwikkeld voor zgn grid verstijfde carbon composiet architecturen die het mogelijk maakt structuurdelen te optimaliseren aan de hand van belastingspaden in de component en benodigde bevestigingspunten aan het component. De technologie behelst een kosteneffectieve "one-shot" productiemethode die leidt tot ongekende hoge kwaliteit specifieke stijfheid en sterkte, lage kosten en lage productietijd.

Ertec BV - Tooling for additive manufacturing (stand 257) 

AM S3R

System 3R Tooling voor Additive Manufacturing. Ervaring leert altijd dat er maatregelen zijn om het inactiviteit te verminderen tijden van uw machines zijn aanzienlijk meer de moeite waard
dan seconden in het daadwerkelijke bewerkingsproces najagen. De oplossing is een stabiel en exact referentiesysteem. Deze laat u vooraf instellen van de machine en vervolgens de
machine met minimale niet-actieve tijd.

Laser Technology Janssen BV - Unieke laserlasverbindingen! (stand 210)

laser technology janssen

LaserTechnology Janssen zal als innovatie tijdens de Precisiebeurs 2018 een aantal unieke laserlasverbindingen presenteren, zoals RVS & KOPER - RVS & NIKKEL - RVS & MOLYDEEN - FOSFORBRONS & FOSFORBRONS - ALU & ALU - RVSFOLIE 0.1 & RVSFOLIE 0.3. 

Louwershanique BV - Ultra precisie glasdelen d.m.v. selective laser etching (stand 137)

Laser quartz knot

Door middel van selective laser etching (SLE) kunnen voortaan 3D structuren in glas, kwarts en saffier worden gemaakt die voorheen niet mogelijk waren. Aspect ratio's tot 2000 zijn mogelijk en gaatjes vanaf 4 um met een absolute maatvastheid en herhaalnauwkeurigheid.

Oerlikon Balzers BV - Coatings for lightweight aerospace components that withstand wear, corrosion and high loads en BALIQ CARBOS_x00B_BEYOND DLC (stand 124)

HQ139EN Oerlikon Balzers aerospace Web 4

De oplossing voor slijtageproblemen bij vliegtuigcomponenten begint met een exacte analyse van pasvlakken en bijbehorende omgevingsinvloeden, die inzicht geeft in de wrijvingsmechanismen en slijtagemechanismen die ten grondslag liggen aan het falen van de componenten. Een effectieve oplossing wordt vaak geboden door een enkele behandeling van het oppervlak van de component met een coating uit de BALINIT® harde coating-portfolio. Met coatings van Oerlikon Balzers profiteert de luchtvaartindustrie van steeds lichtere materialen. Bovendien waarderen klanten van Oerlikon Balzers de uitstekende bescherming tegen inbeslagname en verlengde onderhoudscycli van hun gecoate componenten.

120910 Composing PrecisionComponents

De S3p sputtertechnologie behaalt dezelfde lage ruwheid van Ra = 0,03 μm als andere sputter- of PACVD-coatings. De BALIQ® CARBOS-coating vertoont 3 keer lagere slijtage door schuren dan een harde DLC-coating van 20 GPaBALIQ® CARBOS bereikt, met een hardheid van 30-40 Gpa, bijna de dubbele hardheid van DLC-coatings.

Veco Precision - Aperture Plate Releasing Millions of Micron Sized Medicine Droplets Per Second (stand 60)

Aerogen ICU Man Nurse

In het meest geavanceerde spuitsysteem voor aërosolen, mogelijk gemaakt door Vibrating Mesh Technology, geeft Veco's vernevelaar-apertuurplaat (mesh) miljoenen druppeltjes van micron per seconde vrij via zijn unieke geometrie. De sleutel tot deze technologie die de ademhalingsbehandeling opnieuw definieerde, is de diafragmaplaat omgeven door een trillingselement. De elektroformeerde diafragmaplaat heeft een diameter van slechts 5 mm en is geperforeerd met 1000 nauwkeurig gevormde, taps toelopende gaten. Het vibreert 128.000 keer per seconde, waardoor een minipomp ontstaat die een fijndeeltjesmist produceert met druppeltjes van uniforme grootte, elk met een diameter van 1 tot 5 micron, een ideale deeltjesgrootte voor diepe longpenetratie

WZW OPTIC AG - Super Polishing (stand 223)

Super Polishing

Super Polishing verwijst naar de ruwheid van het oppervlak en is volledig onafhankelijk van de oppervlakte. Super gepolijste oppervlakken zijn vaak vereist in toepassingen waar het van cruciaal belang is om verstrooid licht van optische elementen te verminderen, hetzij in reflectie of transmissie. RMS <1 angstrom.

Deze innovaties live ervaren?

Kom dan op 14 en 15 november naar de Precisiebeurs. Bekijk hier de volledige plattegrond en het overzicht van exposanten.

Registreer gratis uw bezoek