mikrocentrum vakbeurzen 2021

Mikrocentrum in de startblokken om veilig vakbeurzen te organiseren in 2021

Mikrocentrum staat in de startblokken om in 2021 weer vakbeurzen te organiseren. De veiligheid voor alle bij de vakbeurzen betrokken personen staat hierbij voor Mikrocentrum en de samenwerkingspartners altijd voorop. Om de complete opzet van de beurzen te kunnen behouden in de huidige 1,5 meter samenleving is substantieel meer oppervlakte nodig in vergelijking met voorgaande edities. Deze extra benodigde ruimte is gevonden in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch, waar de vakbeurzen Food Technology, de Kunststoffenbeurs, Materials+Eurofinish+Surface, de Precisiebeurs en Vision, Robotics & Motion gaan plaatsvinden. RapidPro vindt dit jaar plaats op de Brainport Industries Campus te Eindhoven.

“De verwachting is dat het coronavirus in heel 2021 nog steeds een groot effect zal hebben op de samenleving. De vooruitzichten rondom het vaccin zijn echter positief en de eerste testen met coronaproof evenementen vanuit het Fieldlab Evenementen worden in februari gestart. Dat geeft hoop. We merken vanuit het contact met onze relaties en de markt dat de behoefte om elkaar weer in levende lijve te ontmoeten sterk is. Als beursorganisator staan we voor het faciliteren van ontmoetingen en ook in 2021 willen we de industrie hierin blijven ondersteunen. Ondanks de positieve vooruitzichten zijn er ook nog onzekerheden. Het bieden van een veilige omgeving staat voor ons voorop en daarvoor is extra ruimte essentieel.” Aldus Geert Hellings, Algemeen Directeur van Mikrocentrum.

Een zo veilig mogelijk beursbezoek bieden is het allerbelangrijkste

Mikrocentrum is ervan overtuigd dat het veilig organiseren van vakbeurzen goed mogelijk is in de Brabanthallen en de Brainport Industries Campus. Groen licht vanuit de overheid voor het organiseren van evenementen en draagvlak voor doorgang onder de bij de vakbeurzen betrokken partijen en personen zijn hierbij de belangrijkste voorwaarden. Mikrocentrum benadrukt dat de vakbeurzen alleen door zullen gaan als deze veilig kunnen worden georganiseerd.

Mikrocentrum volgt altijd de actuele RIVM-richtlijnen en gaat nog een stap verder. Hellings: “Er worden hoge eisen gesteld en verregaande maatregelen doorgevoerd waarbij ieder detail wordt uitgewerkt: vanaf het moment dat iemand de locatie binnenstapt tot aan het moment dat die persoon de locatie verlaat. Denk hierbij onder andere aan: extra brede gangpaden, tijdslots voor bezoekers, gezondheidschecks bij de ingang, ruim voldoende beschikbaarheid van desinfectie- en beschermingsmiddelen en monitoring van de luchtkwaliteit. Om proactief te handelen wordt de actualiteit nauwlettend in de gaten gehouden, is er contact met de lokale veiligheidsregio’s en de gemeenten, zijn we aangesloten bij het landelijke initiatief Veilig naar de Vakbeurs en hebben we corona officers aangesteld om alle maatregelen in goede banen te leiden.”

Behoud van identiteit en sfeer

Mikrocentrum streeft ernaar om de sfeer en identiteit van de eerder gehouden vakbeurzen zoveel mogelijk te behouden. Om in deze periode het netwerken veilig te faciliteren, heeft Mikrocentrum naast meerdere cateringpunten en ontmoetingsplekken, speciale, semi-besloten VIP-ruimtes ingericht. Hier krijgen exposanten extra gelegenheid om hun gasten te ontvangen, terwijl de eigen stand door een collega bemenst kan blijven.

Planning vakbeurzen 2021

Mikrocentrum is optimistisch en hoopvol dat de vakbeurzen plaats kunnen vinden in 2021. De eerste vakbeurzen staan gepland op 16 en 17 juni. Er zijn dan gelijktijdig 2 vakbeurzen: Vision, Robotics & Motion en Food Technology, dat samen met EVMI wordt georganiseerd. De Kunststoffenbeurs en Materials+Eurofinish+Surface, dat samen wordt georganiseerd met VOM en Vereniging ION, staan beiden gepland op 15 en 16 september, de Precisiebeurs op 10 en 11 november en RapidPro op 8 en 9 december.

Meer informatie over de vakbeurzen en de genomen maatregelen

De meest actuele informatie over de vakbeurzen is te vinden in de Evenementenagenda. Lees meer informatie over de corona maatregelen door Mikrocentrum.