PB202 1200x628 Innovaties NL

Ontdek deze innovaties tijdens de Precisiebeurs

Een wereld zonder precisietechnologie is haast ondenkbaar. Precisietechnologie krijgt de komende jaren een nog grotere betekenis voor de industrie. Toenemende precisie en verregaande miniaturisatie zijn daarvoor de aanleiding. De technologie ontwikkelt zich nog steeds in een hoog tempo, waarbij de grenzen nog lang niet zijn bereikt. Ontdek alle trends tijdens de Precisiebeurs. Graag lichten wij een aantal innovaties voor u uit:

Monoa Wearable | Bestronics BV | Stand 572
Nieuwe Nikon NEXIV VMZ-S serie | Measuretec BV | Stand 341
Multi-DOF technologie meet tot zes vrijheidsgraden | Heidenhain Nederland | Stand 146
Wind-, energie-, en hightech systemen | Mecal High-tech / Systems | Stand 255
KUZUFLEX ultra schone metalen slangen en fittings | KUZUFLEX | Stand 366
UCMSmartline – De modulaire oplossing voor uw nauwkeurige reinigingstaak | Ecoclean en UCM | Stand 350
De kleinste servotechnologie in de wereld | Eltrex Motion | Stand 175
Master controller FCT640 modulair | Eltrex Motion | Stand 175

Monoa Wearable - Bestronics BV

Bestronics heeft een unieke wearable gemaakt die uw stressniveau de gehele dag bijhoudt, vergezeld van een coachingplatform/-app waar uw stressgegevens worden geanalyseerd. Zo wordt de impact van uw stress op uw fysieke en mentale gezondheid zichtbaar

Nieuwe Nikon NEXIV VMZ-S serie | Measuretec BV

Dit biedt de nieuwe NEXIV VMZ-S Series:

  • Hoge nauwkeurigheid/ hoge snelheid/ hoge bruikbaarheid
  • Tolerantiemanagement op microniveau
  • Zeer nauwkeurige, snelle dimensionale meting met Nikon’s technologie

De NEXIV-serie voldoet al tientallen jaren aan de eisen van strenge kwaliteitscontroleafdelingen in tal van industriële gebieden over de hele wereld. De NEXIV VMZ S-serie kan worden gebruikt om verschillende monsters in de groeiende markt te meten van elektronische componenten in halfgeleiders in voertuigen, evenals in nauwkeurig bewerkte en gegoten onderdelen. De nieuwe serie is geschikt voor hoge nauwkeurigheid snelheidsmetingen voor steeds geavanceerdere eisen, kan ook deze serie gebruikt worden in een breed scala aan toepassingen.  Measuretec BV 3266833 2021914102343 original

Multi-DOF technologie meet tot zes vrijheidsgraden | Heidenhain Nederland

Met de Multi-DOF technologie kunt u meerdere vrijheidsgraden tegelijkertijd meten. Standaard encoders zien niet alle effecten zoals: geleidingsfouten en meerdere dimensies van componenten. HEIDENHAIN heeft de Dplus-technologie ontwikkeld. Hiermee kunt u deze effecten meten en direct op de besturing zien.

Op het eerste gezicht lijkt een encoder, een standaard encoder, uitgevoerd met een liniaal en een aftastkop. Echter kan deze worden uitgevoerd met twee of meerdere sporen. Op deze manier kunt u in meerdere vrijheidsgraden tegelijk meten, bijvoorbeeld in de primaire richting als wel haaks erop.

Alle sporen hebben een geïntegreerde referentiemarkering. Hiermee kunt u de positiesignalen gelijktijdig uitlezen..HEIDENHAIN NEDERLAND 3262523 202199122517 Multidof

Wind, energie, en hightech systemen  | Mecal High-tech / Systems

Mecal biedt een unieke combinatie van competenties die nodig zijn om producten van specificatiefase tot serieproductie te ontwikkelen. Binnen het ISO-gecontroleerde productgeneratieproces beheert en voert Mecal het gehele project van specificatie tot hardware realisatie in eigen beheer uit. Mecal is in staat om de introductie van nieuwe producten te versnellen met onze uitgebreide mogelijkheden op het gebied van modelgebaseerd ontwerp en virtuele prototypes. Dit maakt first time right ontwikkeling en engineering van mechatronica-modules, precisiemachines en instrumentatie van high tech systemen mogelijk. Dit verlaagt de kosten en verkort de time-to-market, wat uiterst belangrijk is in de huidige concurrerende markten. Voor hardware realisatie heeft Mecal een netwerk van voorkeurspartners opgezet voor de productie van onderdelen en de levering van gestandaardiseerde componenten. Mecal selecteert hun partners op basis van hun competenties en op de batchgrootte die variëren van één prototype tot grotere serieproductie van producten. De producten van Mecal worden in eigen huis geassembleerd en gekwalificeerd. De unieke set van competenties zoals hierboven beschreven maakt Mecal een ideale partner voor het ontwerp en de realisatie van uw hightech systemen.

Mecal High tech Systems 3263000 2021999942 MECAL cleanroom assembly

KUZUFLEX ultra schone metalen slangen en fittings  | KUZUFLEX

KUZUFLEX produceert de betere alternatieve ultra schone metalen slangen, eindfittingen, vacuümslangen en hybride slangen voor ISO CLASS4-niveau voor de halfgeleider- en vacuümtoepassingen. KUZUFLEX kan de voorgemonteerde modules leveren die in cleanrooms zijn gemaakt. 

 KUZUFLEX Metal Hoses and bellows High Purity Produ 3268080 202182414157 LogoYansima1

UCMSmartline – De modulaire oplossing voor uw nauwkeurige reinigingstaak | Ecoclean en UCM

De UCMSmartline is een modulair, onderdompelingtype ultrasoon systeem met maximaal negen was- en spoelfasen. Het veelzijdige en doordachte systeemconcept biedt talrijke mogelijkheden voor het oplossen van individuele reinigingstaken met de hoogste eisen aan de kwaliteit van de componenten.

UCM 3264562 2021720165654 ecoclean UCMSmartLine totale vorne links V2 sRGB

De kleinste servotechnologie ter wereld | Eltrex Motion

De Platinum Twitter is ‘s werelds kleinste, krachtigste servo drive en behoort tot Elmo’s bekende Innovative Platinum-serie. Deze Platinum Twitter levert optimale servo-prestaties, ultrasnelle netwerken, verhoogde verwerkingskracht en een bijzonder rijke feedback support.

Met een formaat van slechts 35 x 30 x 15,3 mm is de Platinum Twitter-servo drive ‘s werelds kleinste servotechnologie die zowel het Functional Safety veiligheidsprotocol ondersteund als Fail Safe over EtherCAT (FSoE).

De Platinum-serie is ontworpen om te voldoen aan de veranderende behoeften van OEM-ontwerpers voor slimmere, kleinere, snellere servo’s, met hogere functionaliteit en gebruiksgemak. Deze Platinum-drives zijn bedoeld om machine- en robotfabrikanten te helpen bij het creëren van betere machines door middel van zowel superieure bewegingscontrole als maximale veiligheid.

Elmo Platina Twitter servo drive -kwalificaties

  • De kleinste en krachtigste servo drive ter wereld
  • Tot 80A / 80V, 70A / 100V
  • Kwalitatief vermogen tot 5500W
  • Ultrasnelle EtherCAT-netwerken
  • Functionele veiligheidsnormeringen IEC 61800-5-2 (SIL-3, Cat4 PL-e) & FSoE

Eltrex Motion 3263238 2021628112711 Platinum Twitter web

Master controller FCT640 modulair | Eltrex Motion

Voor industriële motion control biedt CMZ FCT640 programmeerbare plc-controller: een nieuwe generatie modulaire, compacte en hoogwaardige controllers op basis van CODESYS 3.5 met geïntegreerde I/O’s. Het technologisch hart van de PLC controller is volledig bedacht en ontwikkeld door CMZ.

FCT640 integreert motion control-oplossingen in een enkel en compact technologisch controller. Deze controller is uitgerust met de meeste veldbussen die in de industrie worden gebruikt (EtherCAT, CANopen, ModbusTCP) en geïntegreerde modulaire I/O-units, zowel digitaal als analoog.

De keuze voor het OPC UA-communicatieprotocol is de keuze voor een binnenkort implementeerbaar protocol. Dit om het systeem efficiënt en veilig met een netwerk naar buiten te kunnen verbinden door te zorgen voor volledige connectiviteit met andere apparaten, een bijzonder relevante functie voor Industrie 4.0. interoperabiliteit.

De kracht van de processor, de aanwezigheid van Ethernet- en CAN-poorten en seriële poorten, samen met een totale geheugencapaciteit van meer dan 1 GB plus een SD-kaart, completeren de indrukwekkende technologische uitrusting van de FCT640. Kijk voor de technische informatie op de Eltrex Motion website.

Eltrex Motion 3263238 2021628112435 Master controller CMZ FCT640

Bezoek de Precisiebeurs gratis. Registreer uw bezoek hier.