Programma

De Precisiebeurs is uitgegroeid tot dé vakbeurs voor bedrijven en organisaties actief in hoog- en ultra-precisietechnologie. Kennis uitwisseling en netwerken is essentieel om op de hoogte te blijven en snel mee te gaan in de huidige en nabije technologische ontwikkelingen. Parallel aan de expo biedt de Precisiebeurs daarom ook een uitgebreid programma. Onderstaand een greep uit de programma onderdelen die een bezoek aan de vakbeurs meer dan de moeite waard maken!

 ✓ Beursvloer met ruim 325 exposanten

 ✓ Netwerkborrels

 ✓ Ruim 50 lezingen in parallelle streams

 ✓ Big Science congresprogramma

 ✓ Internationale Meet & Match door Enterprise Europe Network

 ✓ Congres European Society for Precision Engineering and Nanotechnology (EUSPEN)

 ✓ Stand en uitreiking Awards door Dutch Society for Precision Engineering (DSPE)

 ✓ Young Talent programma met pitches en demoplein

 ✓ Bruisende netwerkarena met paneldiscussies, pitches, expert sessions

 ✓ Arena met universiteiten, hogescholen, start-ups & kennisinstellingen

Ontmoet ruim 300 specialistische bedrijven en kennisinstituten op de expo

Als bezoeker van de Precisiebeurs maak je op de expo kennis met ruim 300 specialistische bedrijven op het gebied van fijnmechanica, motion control, oppervlaktebehandeling, microtechnologie, microassemblage, optica etc. Ook ontmoet je productontwerpers, machinebouwers, kennis-en opleidingsinstituten en leveranciers van materialen, precisiemachines en meetmachines. Je komt direct in contact met specialisten die je kunnen helpen met het realiseren van nieuwe producten en processen. Voor inkopers liggen er kansen om gericht en efficiënt kennis te maken met al deze toptechnologie spelers in de precisietechnologie. Bij de brancheverenigingen, hogescholen en universiteiten ontmoet je de aanstormende toptalenten en alumni. Je vergroot jouw kennis en netwerk door deel te nemen aan de Meet & Match en lezingen. 

Bekijk plattegrond

Precisiebeurs 2021 expo

Big Science Precisiebeurs 2

Van Big Science naar Big Business

Big Science verwijst naar fundamenteel en grensverleggend onderzoek dat in grote internationale verbanden wordt uitgevoerd. Voor dergelijk onderzoek zijn omvangrijke onderzoeksfaciliteiten nodig. Opdrachten worden voor een groot deel via Calls for Tender aangekondigd, en gefinancierd vanuit de contributie van de deelnemende landen (via het principe van fair return). In het Big Science Congresprogramma tijdens de Precisiebeurs vertellen internationale topsprekers van diverse onderzoeksinstituten over recente ontwikkelingen en komende aanbestedingen. De Nederlandse ILO's (Industrial Liason Officers) zijn aanwezig in de diverse Precisiebeurs programmaonderdelen om je te helpen.

Internationale Meet & Match door Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Network organiseert in samenwerking met Mikrocentrum de internationale B2B matchmaking tijdens de Precisiebeurs. Het doel van het meet & match event is om relevante contacten te vinden in de gehele keten door persoonlijke 1:1 gesprekken te faciliteren. 

Het doel van de Meet & Match:

  • ...tot stand brengen en versterken van Europese contacten
  • ...vinden van relevante business partners
  • ...ontdekken van innovatieve oplossingen voor diverse problemen
  • ...waarnemen en identificeren van partners voor (Europese) onderzoeksprojecten
  • ...vinden van interessante en potentiële samenwerkingsmogelijkheden
  • ...versterken en ondersteunen van internationale samenspraak

Meet Match Precisiebeurs2

Young Talent programma met pitches en posterpresentaties

Mikrocentrum biedt tijdens de Precisiebeurs een podium aan jong talent en hun jonge technologieprojecten. Afgestudeerden, promovendi en start-ups pitchen hun beste projecten in 3 minuten pitches en posterpresentaties. Bedrijven en bezoekers kunnen zich zo snel en efficiënt informeren over dit aanstormend talent en hun baanbrekende technologische projecten.  Je vindt de posterpresentaties op de beursvloer tijdens de beursdagen.

Euspen congres Precision Motion Systems & Control

De European Society for Precision Engineering and Nanotechnology (Euspen) organiseert op dinsdag 15 november en op woensdag 16 november het tweede internationale SIG meeting over Precision Motion Systems & Control congres. Het congres is alleen toegangelijk voor leden van de Euspen. Woensdagmiddag begeven de internationale delegaties zich op de beursvloer en worden er een aantal presentaties verzorgd in het openbare lezingenprogramma.  

Dr. Hélène Mainaud Durand en Executive Director Dishi Phillips verzorgen een presentatie over Euspen en het ECP2 programma.