11 best practices imaging systemen

11 best practices voor betere imaging systemen

Of het nu gaat om machine vision, life sciences, beveiliging of verkeersoplossingen; de ontwikkeling en implementatie van geavanceerde imaging systemen is makkelijker wanneer u de grondbeginselen van beeldverwerkingstechnologie begrijpt. Door verbeteringen in sensor- en verlichtingstechnologieën lijken de mogelijkheden onbegrensd. Toch zijn er fysieke beperkingen in het ontwerp en de productie van deze technologieën. Dit geldt ook voor optische componenten; optica kan een beperkende factor zijn in de prestaties van een systeem. Exposant Edmund Optics deelt in deze gastblog 11 best practices die u helpen een imaging systeem te specificeren, de prestaties van uw systeem te maximaliseren en de kosten te minimaliseren.

We hebben een aantal praktische tips verzameld voor het maken van geavanceerde, kosteneffectieve beeldvormingssystemen die geschikt zijn voor de meeste toepassingen. Hoewel de volgende lijst uitgebreid is, is elke toepassing uniek en kunnen aanvullende overwegingen vereist zijn.

Best Practice 1: Groter is in veel gevallen beter. Zorg voor voldoende ruimte voor het imaging-systeem

Een goed begrip van de vereiste ruimte van een systeem vóór het bouwen geldt met name voor toepassingen met hoge resolutie en hoge vergroting. Hoewel recente ontwikkelingen in de consumenten cameratechnologie sterke resultaten hebben opgeleverd in een compacte package, benaderen ze nog steeds niet de capaciteiten die vereist zijn voor industriële beeldvormingssystemen op middelhoog niveau, gedeeltelijk vanwege hun beperkte afmetingen. Veel toepassingen vereisen complexe lichtgeometrieën, grote camera's en lenzen met een lange lengte en grote diameter, naast de bekabeling en stroombronnen. Vermijd het doen van concessies aan de systeemprestaties alleen omdat de ruimtevereisten van het systeem niet werden overwogen. Begin daarom met het specificeren van de eisen voor de vision component van het systeem. Houd ook rekening met het verlichtingsschema; voor een diffused dome bijvoorbeeld is heel wat ruimte nodig.

Best Practice 2: Geloof uw ogen niet

Het menselijk oog en de hersenen werken intensief samen. Het is een complex systeem dat in staat is informatie in te vullen die er niet noodzakelijkerwijs is. Bovendien zien en verwerken mensen contrast anders dan softwaresystemen. Gebruik daarom altijd software-analyse voor het vaststellen van beeldkwaliteit en prestatie-eisen. Afbeeldingen die er goed uitzien voor een menselijke kijker, zijn mogelijk niet bruikbaar voor een algoritme.

Best Practice 3: Pas op! Kom niet te dichtbij

Houd altijd voldoende afstand tot het object. Het wordt aanbevolen om een lens zo te kiezen dat de werkafstand ruwweg twee tot vier keer zo lang is als het gewenste gezichtsveld breed is. Dit levert de beste prestaties op tegen minimale kosten. Onthoud ook Best Practice 1 en houd rekening met de ruimtebehoefte van het imaging systeem voordat u het systeem gaat bouwen. Deze best practice is ook van toepassing op de relatie tussen sensorgrootte en brandpuntsafstand. De beste prestaties worden behaald met een brandpuntsafstand tot sensordiagonaal ratio van 2 staat tot 4.

Ook de andere 8 tips lezen?

Deze blog is geschreven door Edmund Optics, leverancier van optica en optische componenten voor de industrie. Zij ontwerpen en produceren een breed scala aan lenzen met meerdere elementen, lenscoatings, beeldvormingssystemen en optomechanische apparatuur. In deze blog beschreven we drie van de 11 tips. De andere 8 tips leest u hier.

Meer informatie naar aanleiding van deze blog? Bezoek Edmund Optics dan tijdens de Precisiebeurs 2018 op stand 143!

Registreer gratis uw bezoek