Opleidingen

Gezien de snelheid van technische en organisatorische veranderingen is het belangrijk dat medewerkers hun kennis en kunde op peil houden. Mikrocentrum biedt een uitgebreid programma van praktijkgerichte cursussen. Hieronder vindt u een overzicht van de cursussen gerelateerd aan de Precisiebeurs.

3D-meettechniek (CMM)

In de cursus 3D-meettechniek leer je op gestructureerde wijze 3D-meetopdrachten uit te voeren en een 3D meetmachine efficiënt te beheren. Bekijk de cursus!

Clean voor engineering en assemblage

Tijdens de cursus Clean voor engineering en assemblage leer je alle stappen om te komen tot een schoon eindproduct. Bekijk de cursus!

Constructieprincipes voor precisietechnologie

In de cursus Constructieprincipes voor precisietechnologie leer je alle do’s en dont’s bij het ontwerpen van precisiemechanismen. Bekijk de cursus!

Geometrische meettechniek

In de cursus Geometrische meettechniek leer je de juiste keuze te maken uit een scala van meetapparatuur en daarmee betrouwbaar te meten. Bekijk de cursus!

Kalibreren van geometrische meetmiddelen

In de cursus Kalibreren van geometrische meetmiddelen leer je alles over meetmiddelen kalibreren kalibratievoorschiften en meetonzekerheid. Bekijk de cursus!

Lean Six Sigma Green Belt

Tijdens de training Lean Six Sigma Green Belt leert je verbetermogelijkheden efficiënt en gestructureerd te identificeren en aan te pakken. Bekijk de training!

Tekeninglezen in de werktuigbouwkunde

In de cursus Tekeninglezen in de werktuigbouwkunde leer je zowel technische tekeningen te interpreteren als welke eisen je aan een technische tekening kunt stellen. Bekijk de cursus!

Tolerantieanalyse

Tijdens de cursus Tolerantieanalyse leer je tolerantierisico’s te analyseren en tolerantieproblemen te voorkomen in de productie. Bekijk de cursus!

Vorm- en plaatstoleranties

Kun je de tolerantie-eisen van een werkstuk juist definiëren of interpreteren met betrekking tot functie maakbaarheid meetbaarheid en kosten?

Vorm- en plaatstoleranties voor productieomgeving

Tijdens de cursus Vorm- en plaatstoleranties voor productieomgeving leer je alle methodes van bematen en geometrisch tolereren. Bekijk de cursus!