Pushing boundries with precision technology

Van je smartphone tot aan telescopen die de ruimte verkennen. En van levensreddende medische instrumenten tot aan geavanceerde chipmachines... onze technologie evolueert voortdurend en wordt sneller, slimmer en steeds meer geavanceerder. Deze vooruitgang vereist complexe technologische oplossingen, waarbij precisie op microscopisch niveau cruciaal is voor ontwikkeling en productie.

Thema van dit jaar: Internationale samenwerking

De complexiteit van deze uitdagingen vereist samenwerking, niet alleen tussen verschillende technische disciplines, maar ook tussen gespecialiseerde bedrijven, onderwijsinstellingen én de wetenschap. Door kennis te delen en internationaal samen te werken, kunnen we de grenzen van technologische innovatie verleggen. Dat is de kern van de 23e editie van de Precisiebeurs: het verleggen van grenzen door samenwerking op internationaal niveau.

✓ Beursvloer met 350+ exposanten
✓ Bruisende netwerkarena met paneldiscussies, pitches, expert sessions en science projecten
✓ Ruim 50 inspiratie sessies in parallelle streams
International Precision Conference
✓ Netwerkborrels 
✓ Big Science congresprogramma 
Internationale Meet & Match
✓ DSPE Uitreiking Awards
✓ Young Talent programma met pitches en demopleinen
✓ Demoplein projecten: De kracht van samenwerking

Precisiebeurs beursvloer

Ontmoet 350 specialistische bedrijven en kennisinstituten uit de precisietechnologie waardeketen

Als bezoeker ontmoet je op de beursvloer in twee dagen tijd 350 bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen op het gebied van mechatronic engineering & systems, metrology, vacuüm & clean, micro processing & motion, laser & photonics en production for high precision. Je ontmoet daarlangs verschillende vakexperts werkzaam in de machinebouw of leveranciers van bijvoorbeeld materialen, precisiemachines en meetmachines. Kom direct in contact met specialisten die je helpen met het realiseren van nieuwe producten en processen. 

 

Internationale B2B Matchmaking

Helemaal in lijn met het thema van dit jaar: Internationale Samenwerking, organiseren Enterprise Europe Network en Mikrocentrum het internationale B2B matchmaking event. Het doel van de Meet & Match is om relevante internationale contacten te identificeren binnen de gehele precisietechnologieketen.

In de maanden voor de beurs kunnen gasten van de internationale collectieven, bezoekers en exposanten hun persoonlijke profiel opmaken en op zoek gaan naar interessante connecties. Vinden en gevonden worden: als beide partijen geïnteresseerd zijn in een gesprek, is er een match. Het systeem genereert vlak voor de beurs het persoonlijke gespreksschema, met de overeengekomen partners in de beschikbaar gestelde tijdsblokken. Er is een speciale ruimte voor de gesprekken op de beursvloer gereserveerd.

Meer informatie en aanmelden

PB meetmatch

Precisiebeurs groeit mee met de ambities van de hightech industrie

De alsmaar stijgende vraag naar meer en sneller produceren is voor niemand meer onbekend. Dat dit de komende jaren aanhoudt voor de precisietechnologie waardeketen, is een feit. De opkomende uitdagingen hierbij zitten meer in de vraag; 'hoe optimaliseer je samen met je klant je huidige processen'. En hoe zet je de juiste processen in wanneer kennis rondom automatiseren of procesontwikkeling ontbreekt? Want juist in de waardeketen liggen nog kansen om de efficiency te verbeteren. 

Lees hier het volledige artikel

Precisiebeurs stand

Precisiebeurs product

De huidige uitdagingen die de hoge eisen aan materialen en componenten met zich meebrengen

Precisietechnologie vereist dat materialen en componenten met uiterste nauwkeurigheid worden geproduceerd en verwerkt. Dit kan uitdagingen met zich meebrengen bij de keuze van materialen en de ontwikkeling van productiemethoden die voldoen aan de strenge eisen van precisietechnologie. Zo verovert metrologie stilaan haar plek in het engineersproces. Is 100% inspectie daarmee in zicht? 

Lees hier het volledige artikel