EcoClean PrecisionFair Stand

Ecoclean benut de Precisiebeurs voor zakelijke groei

De Precisiebeurs is sinds 2001 de ontmoetingsplek voor professionals in de precisietechnieksector. Elk jaar komen zij samen om kennis op te doen, te netwerken en hun klantenbestand uit te breiden. Sinds 2009 is Ecoclean een vaste exposant op de beurs, waar zij de nieuwste apparatuur en machines voor het reinigen van precisieonderdelen tentoonstellen. In de editie van 2023 was 30 procent van de gegenereerde leads afkomstig van nieuwe bedrijven.

Volker Lehmann, hoofd van de verkoopafdeling Precision Markets bij Ecoclean, uit zijn enthousiasme over hun jaarlijkse deelname: "De Precisiebeurs is altijd interessant voor ons omdat het vrijwel alle bedrijven samenbrengt die actief zijn in de reiniging van hoogwaardige precisieonderdelen. Dit betekent dat we vaak partners, relaties en klanten ontmoeten die machines, apparatuur of onderdelen leveren die extreme reinheid of hoge vacuümcondities vereisen. Met deze partners en klanten streven we ernaar ons zakelijk netwerk uit te breiden."

Het toenemende belang van samenwerking bij reinheidseisen

De voortdurend toenemende eisen aan reinheid in de hightechsector hebben directe gevolgen voor de wereld van precisietechnologie. Zo moet een toenemend aantal componenten voor EUV-machines voldoen aan de hoogste zuiverheidsnormen.

Ecoclean PrecisionFair

Volker legt uit: "De complexiteit, materiaaldiversiteit en het scala aan afmetingen van precisieonderdelen worden steeds strenger en diverser. De volumes nemen snel toe. Toen we voor het eerst deelnamen aan de Precisiebeurs, was het voor ons een kleine niche-industrie. We konden snel reageren op de groeiende vraag omdat we direct op de beurs konden samenkomen met de juiste partners. Wat uniek is aan de Precisiebeurs, is dat we in twee dagen de hele sector ontmoeten, van optica en additieve productie tot hoog precisie, allemaal op één plek."

Oplossingen en machines presenteren voor het reinigen van precisieonderdelen

Op de 22e Precisiebeurs presenteerde Ecoclean hun dampontvettingsmachine, de EcoCcompact, genoemd naar zijn compacte formaat. Deze nieuwe versie van oplosmiddelmachines is ontwikkeld om niet alleen aan de zuiverheidseisen te voldoen, maar ook om consistente reinigingsresultaten te handhaven gedurende jaren van productie.

De technologische innovaties van de volgende generatie van Ecoclean richten zich steeds meer op het reinigen van precisie- en hoogvacuümcomponenten volgens de strengste zuiverheidsnormen. Volker merkt op dat bezoekers van de Precisiebeurs steeds nieuwsgieriger zijn naar deze trend: “Als reactie hebben we onlangs de PPC-technologie (Pulsated Pressure Cleaning) geïntroduceerd, niet alleen voor onze watergebaseerde reinigingsmachines maar ook voor onze productlijn op basis van oplosmiddelen.”

EcoClean PrecisionFair Stand

“PPC is een reinigingstechnologie die voorheen werd gebruikt in watergebaseerde reinigingsmachines. We zijn niet de enigen met deze technologie, maar we zijn uniek in het toepassen ervan in onze dampontvetters," zegt Volker.

PPC is een methode waarbij de druk tijdens het reinigen wordt aangepast, onder het kookpunt van de vloeistof, waarna de druk wordt verhoogd. Dit proces creëert gasbellen die imploderen, wat leidt tot efficiënte reiniging, vooral in blinde gaten en holtes, en zorgt voor optimale reinigingsresultaten niet alleen voor oppervlakken maar ook voor complexe interne structuren.

Het ondertekenen van nieuwe klantcontracten op de Precisiebeurs

"Meer dan 30% van de mensen met wie we tijdens onze deelname spraken, waren nieuwe contacten en ongeveer 80% werkte in of voor de precisietechnologie-industrie. Met name gericht op hoge zuiverheid," deelt Volker.

"Het is noemenswaardig dat we tijdens de editie van 2023 officiële contracten hebben ondertekend met Roosen Industries en RVS Clean. Het hielp dat we de daadwerkelijke machine die we aan deze bedrijven leveren bij onze stand hadden. De Precisiebeurs speelde opnieuw een rol, aangezien we uit dezelfde industrie komen en elkaar op de beursvloer ontmoetten. Dit leidde ertoe dat we geleidelijk meer over elkaar te weten kwamen, kennis en ervaringen deelden, wat uiteindelijk resulteerde in nieuwe contracten en zaken.

Ecoclean PrecisionFair 2

Ecoclean zal blijven deelnemen. In 2024 is het doel voor het eerst een gezamenlijke stand te hebben met 2S, de nieuwe verkooppartner van Ecoclean voor de Nederlandse & Belgische markt. 2S staat bekend als partner voor verbruiksgoederen zoals snij-/koelvloeistoffen en oplosmiddelen. 2S bedient de Nederlandse productiemarkt al meer dan 10 jaar.

Enkele tips voor (nieuwe) exposanten

Je kon eerder lezen dat Ecoclean al sinds 2009 als exposant deelneemt aan de Precisiebeurs. Welke tips en trucs kunnen zij met ons delen voor een succesvolle beursdeelname? " Volharding en vastberadenheid zijn essentieel om uitdagingen en problemen op te lossen, in te spelen op wat er in de industrie gebeurt en waar je klanten naar op zoek zijn. Het is belangrijk om relaties op te bouwen en geduldig te zijn. Als je nog geen netwerk hebt opgebouwd, verwacht dan niet te veel, maar wees geduldig en presenteer jezelf met een open houding en een bijzondere stand. Maar dat is juist óók het leuke aan de Precisiebeurs: je zit dicht bij het vuur, waardoor je direct in contact komt met de juiste mensen."

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor deelname als exposant? Neem contact met ons op! Wil je je gratis registreren als bezoeker voor de volgende editie van de Precisiebeurs? Registreer hier.