HelmutFisher

Moet u uw materiaaltestproces automatiseren?

In de productie-industrie is efficiëntie alles. Vandaar het belang van automatisering waar mogelijk. Hoewel geautomatiseerde systemen zoals transportbanden en pickers nuttig zijn, kunnen fabrikanten een stap verder gaan door geautomatiseerde elementen in hun materiaaltestprocessen te introduceren.

Exposant op de Precisiebeurs Helmut Fischer Meettechniek B.V., bespreekt geautomatiseerde materiaaltestsystemen en hun voordelen.

Wat is een geautomatiseerd materiaal testsysteem?

Het testen van materialen is een essentieel proces voor fabrikanten in diverse industrieën, variërend van consumentenproducten tot luchtvaartbedrijven. 

Deze procedure bestaat uit een verscheidenheid aan tests die de samenstelling en andere fysische eigenschappen bepalen van specifieke materialen die bij de fabricage worden gebruikt, zoals metalen en kunststoffen. Deze stoffen worden getest in verschillende omstandigheden, en de verzamelde gegevens worden gebruikt om conclusies te trekken over hun betrouwbaarheid, dikte, geleidingsvermogen, en meer.

Hoewel veel van deze tests handmatig kunnen worden uitgevoerd, biedt Fischer een verscheidenheid aan geautomatiseerde systemen die uw productieproces kunnen stroomlijnen. Deze instrumenten zijn op maat gemaakt om aan uw specificaties te voldoen en voeren de tests die u nodig hebt automatisch uit. Dit kan niet alleen uw doorlooptijden verkorten, maar een geautomatiseerd systeem zorgt ook voor consistente, betrouwbare resultaten. 

Daarnaast bieden de geautomatiseerde instrumenten van Fischer oplossingen voor de volgende toepassingen:

  • Roll-to-roll processing, waarbij elektronische apparaten worden gemaakt op een rol flexibel plastic, flexibel glas of metaalfolie.
  • Transportsystemen, die producten op geautomatiseerde of halfautomatische transportbanden door een magazijn of productiefaciliteit vervoeren.
  • Vloeistoffenstromen, die helpen bij de verwerking van vloeistoffen in de farmaceutische, voedselverwerkende, cosmetische en andere industrieën.
  • Wafer-verwerking voor halfgeleiderschepen.

Voordelen van geautomatiseerde materiaaltestsystemen

Een toenemend aantal bedrijven integreert automatisering in hun kwaliteitsborgingsprocessen als middel om toenemende kwaliteitseisen en korte productiecycli te beheersen. Deze systemen bieden een breed scala aan voordelen, waaronder:

Verhoogde efficiëntie

Veel productieprocessen vereisen repetitieve taken, vooral tijdens de kwaliteitsborgingsfase. Door automatisering hoeven werknemers deze stappen niet meer uit te voeren, maar wordt de verantwoordelijkheid overgedragen aan een geautomatiseerd instrument. In de meeste gevallen kan dit apparaat tests veel sneller uitvoeren dan een enkele werknemer, wat kan leiden tot een verkorting van uw totale doorlooptijd. Doordat uw werknemers geen repetitieve taken meer hoeven uit te voeren, hebben zij meer tijd om zich op andere onderdelen van uw productieproces te richten.

Nauwkeurigere resultaten 

Weliswaar hebben uw werknemers jarenlange ervaring met het uitvoeren van materiaalanalyses, coatingdiktemetingen, nano-indentatietests en andere tests, maar fouten kunnen nu eenmaal voorkomen. Helaas kunnen zelfs kleine fouten leiden tot aanzienlijke problemen met het eindproduct. Dit geldt vooral voor industrieën waar veel op het spel staat, zoals de automotive of aerospace sectoren.

Gelukkig genoeg kunnen geautomatiseerde oplossingen het risico van menselijke fouten verminderen - en vaak zelfs helemaal uitsluiten. Geautomatiseerde systemen bieden een mate van nauwkeurigheid en precisie die voor handmatige operators bijna onmogelijk te bereiken is. Dit zorgt voor betrouwbare gegevens en een consistenter kwaliteitsgarantieproces. Deze voordelen leveren op hun beurt eindproducten van hogere kwaliteit op.

Ontmoet Helmut Fischer op de Precisiebeurs. Registreer hier uw gratis bezoek.