Programma

De Precisiebeurs is uitgegroeid tot dé vakbeurs voor bedrijven en organisaties actief in precisietechnologie. Kennis uitwisseling en netwerken is essentieel om op de hoogte te blijven en snel mee te gaan in de huidige en nabije technologische ontwikkelingen. Parallel aan de expo biedt de Precisiebeurs daarom ook een uitgebreid kennis- en netwerkprogramma. Onderstaand een greep uit de programma onderdelen die een bezoek aan de vakbeurs meer dan de moeite waard maken!

✓ Beursvloer met ruim 300 exposanten
 Netwerkgelegenheden
✓ Additive Manufacturing for Precision themaplein
✓ Metrologie demoronde, laat je eigen product meten bij de deelnemende exposanten!
✓ Ruim 50 lezingen in parallelle streams
✓ Big Science congresprogramma
✓ Internationale Meet & Match 
✓ Stand en uitreiking DSPE Awards: Ir. A. Davidson award & Wim van der Hoek award
Young Talent programma met pitches en demoplein
✓ Bruisende netwerkarena met paneldiscussies, pitches, expert sessions
✓ Arena met universiteiten, hogescholen, startups, kennisinstellingen & brancheverenigingen

 

Ontmoet ruim 300 specialistische bedrijven en kennisinstituten op de expo

Als bezoeker van de Precisiebeurs maak je op de expo kennis met ruim 300 specialistische bedrijven op het gebied van fijnmechanica, motion control, oppervlaktebehandeling, microtechnologie, microassemblage, optica etc. Ook ontmoet je productontwerpers, machinebouwers, kennis-en opleidingsinstituten en leveranciers van materialen, precisiemachines en meetapparatuur. Je komt direct in contact met specialisten die je kunnen helpen met het realiseren van nieuwe producten en processen. Voor inkopers liggen er kansen om gericht en efficiënt kennis te maken met al deze toptechnologie spelers in de precisietechnologie. Bij de brancheverenigingen, hogescholen en universiteiten ontmoet je de aanstormende toptalenten en alumni. Je vergroot jouw kennis en netwerk door deel te nemen aan de Meet & Match en lezingen. 

Bekijk plattegrond

Precisiebeurs 2021 expo

Big Science Precisiebeurs 2

Van Big Science naar Big Business

Big Science verwijst naar fundamenteel en grensverleggend onderzoek dat in grote internationale verbanden wordt uitgevoerd. Bijvoorbeeld CERN, ITER, ESA, Einstein Telescope en meer. Voor dergelijk onderzoek zijn omvangrijke onderzoeksfaciliteiten nodig. Opdrachten worden voor een groot deel via Calls for Tender aangekondigd, en gefinancierd vanuit de contributie van de deelnemende landen (via het principe van fair return). In het Big Science Congresprogramma tijdens de Precisiebeurs vertellen internationale topsprekers van diverse onderzoeksinstituten over recente ontwikkelingen en komende aanbestedingen. 

Metreologie onder de aandacht

Precisie in productietechnologie ligt in het nanobereik, we gaan richting pico op sommige vlakken. Maar hoe meet je dat nog na? De ontwikkelingen in de metrologie zijn even indrukwekkend. Aanbieders van meetoplossingen zijn al 20 jaar onlosmakelijk onderdeel van de precisietechnologie en dus de Precisiebeurs. Deze editie schenken we extra aandacht aan de metrologie. Er is een demoroute waar jij je eigen meegebrachte producten kunt laten meten. Daarnaast zijn er workshops en natuurlijk is er extra aandacht in het technische lezingenprogramma. Meten is weten!

AM24

Additive Manufacturing plein

Het 3D printen uit de jaren 90 is in rap tempo doorontwikkeld tot een volwaardige productietechnologie voor eindproducten. Met name de technologie voor additive manufacturing in metalen en higtech materialen zoals technisch keramiek, vinden concrete toepassingen in de huidige precisietechnologie. Op de Precisiebeurs is een extra themaplein ingericht waar suppliers van AM technologie hun toepassingen presenteren. In het lezingenprogramma is een hele track gewijd aan deze additieve technieken ingezet voor de fabricage van eindproducten.

Internationale Meet & Match door Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Network organiseert in samenwerking met Mikrocentrum de internationale B2B matchmaking tijdens de Precisiebeurs. Het doel van de Meet & Match is om relevante contacten te vinden in de gehele keten door persoonlijke 1:1 gesprekken te faciliteren. In de maanden voor beurs maak je al een persoonlijk profiel aan, en kun je online andere deelnemers selecteren en gesprekken aanvragen (volgt).

Het doel van de Meet & Match:

  • ...tot stand brengen en versterken van Europese contacten
  • ...vinden van relevante business partners
  • ...ontdekken van innovatieve oplossingen voor diverse problemen
  • ...waarnemen en identificeren van partners voor (Europese) onderzoeksprojecten
  • ...vinden van interessante en potentiële samenwerkingsmogelijkheden
  • ...versterken en ondersteunen van internationale samenspraak

Aanmelden voor de Meet & Match

MeetMatch Precisiebeurs2

Young Talent programma voor studenten en young professionals

Ook dit jaar worden er diverse onderdelen georganiseerd voor het aanstormende talent binnen de precisie technologie. Onder Young Talent verstaan wij: studententeams, stagiaires, afstudeerders, PhDs, PDengs en overige young professionals die al diepgaand bezig zijn met het vakgebied.

Wij geven deze jonge talenten allerlei mogelijkheden om deel te nemen aan de beurs, zoals:

  • Young Talent pitch programma met posterpresentaties en 3-minute pitches ter promotie van hun project
  • Speciale demo plaats waar studententeams hun projecten kunnen tonen, al dan niet in samenwerking met exposerende sponsoren
  •  Exposanten VDL en de DSPE sponsoren het vervoer (touringcars) vanuit de Technische Universiteiten (info via info@dspe.nl)
  • Diverse Hogescholen en Technische Universiteiten exposeren in de netwerkarea waar tevens diverse docenten en alumni worden ontvangen

Ben of ken jij Young Talent en wil je meer informatie over de mogelijkheden? Bekijk meer informatie onder de button.

Meer informatie