Programma

De Precisiebeurs is uitgegroeid tot hét trefpunt van bedrijven en organisaties actief in hoog- en ultra-precisietechnologie. Met ook dit jaar weer een beursvloer waar ruim 300 bedrijven en instellingen uit met name Nederland, België en Duitsland zich presenteren. Parallel aan de expo vindt er ook een uitgebreid programma plaats met daarin:

 • ruim 60 lezingen;
 • Big Science congresprogramma;
 • Meet & Match door KvK en Enterprise Europe Network;
 • uitreiking Wim van der Hoek Award door DSPE;
 • uitreiking Ir. A. Davidson Award. 

 

Van Big Science naar Big Business

Big Science verwijst naar fundamenteel en grensverleggend onderzoek dat in grote internationale verbanden wordt uitgevoerd. Voor dergelijk onderzoek zijn omvangrijke en onderzoeksfaciliteiten nodig. Opdrachten worden voor een groot deel via Calls for Tender aangekondigd, en gefinancierd vanuit de contributie van de deelnemende landen (via het principe van fair return). In het Big Science Congresprogramma tijdens de Precisiebeurs vertellen internationale topsprekers van diverse onderzoeksinstituten over recente ontwikkelingen en komende aanbestedingen.

Meer over Big Science

Big Science Cern

Neem deel aan de Meet&Match

Enterprise Europe Network organiseert in samenwerking met het Mikrocentrum en RVO.nl een internationale b2b matchmaking tijdens de Precisiebeurs op 14 en 15 november 2018. Het doel van het meet & match event is om relevante contacten te vinden in de gehele keten.

Het doel van de Meet&Match

 • tot stand brengen en versterken van voorspoedige Europese contacten;
 • vinden van relevante business partners;
 • ontdekken van innovatieve oplossingen voor diverse problemen;
 • waarnemen en identificeren van partners voor (Europese) onderzoeksprojecten;  
 • vinden van interessante en potentiële samenwerkingsmogelijkheden;
 • versterken en ondersteunen van internationale samenspraak.

Direct aanmelden

Uitreiking Wim van der Hoek Award

De Wim van der Hoek Award staat voor het bevorderen en stimuleren van precisiemechanica en ontwerpen van mechanische constructies. De prijs wordt uitgereikt aan dé student met het beste afstudeeronderzoek. Deze award is vernoemd naar de emeritus-professor Wim van der Hoek. Wim ontwikkelde aan de Technische Universiteit van Eindhoven een unieke Nederlandse methode voor het ontwerpen van precisiemachines. DSPE reikt tijdens de Precisiebeurs op donderdag 15 november de award uit op de expovloer.

Meer over de Wim van der Hoek award

Uitreiking Wim van der hoek award

uitreiking ir a davidson award 2016

Uitreiking Ir. A. Davidson Award

De Ir. A. Davidson Award moedigt jonge precisiemonteurs met enkele jaren ervaring aan en wordt uitgereikt aan diegene die een aantoonbaar prestatie heeft geleverd dat zowel intern als extern is erkend. Deze tweejaarlijkse award, die in 2005 werd opgericht, is vernoemd naar de autoriteit op het gebied van precisiemechanica bij Philips in de jaren vijftig en zestig. De award wordt uitgereikt met een certificaat, een geldbedrag en een trofee. Deze trofee, gemaakt door de Leidse Instrumentmakers School (LiS), vertegenwoordigt het handboek in precisiemechanica waarmee Davidson de basis heeft gelegd voor de constructeursgemeenschap van Philips. DSPE reikt tijdens de Precisiebeurs op woensdag 14 november de award uit op de expovloer.

Meer over de Ir. A. Davidson Award