Programma

Op de Precisiebeurs treft u efficiënt alle facetten bij elkaar, die nodig zijn om op het allerhoogste niveau en volgens de hoogste kwaliteitseisen te blijven opereren. Dit is de Precisiebeurs 2019:

 • Alle top precisietechnologie bedrijven bijeen
 • Nieuw: Zwitserland partnerland, wat is de status van deze branche aldaar?
 • Sterk internationaal congresprogramma op technologie en strategie
 • Nieuw: Young Technology cross selling met dynamisch pitch programma
 • Meet & Match gefaciliteerd door KvK en Enterprise Europe Network
 • Big Science stream toont kansen in de internationale big science projecten

De Precisiebeurs is het event om efficiënt up-to-date te blijven en uw netwerk te vergroten, 

Naar programma 13 november Naar programma 14 november

NIEUW: Precisiebeurs zet partnerland centraal, deze editie: Zwitserland

Met ingang van 2019 zet iedere editie van de Precisiebeurs een partnerland centraal. Voor de 2019 editie heeft Zwitserland de primeur. Een logische keuze aangezien het Alpenland op het gebied van precisietechniek een reputatie heeft hoog te houden. 

Een Zwitserse delegatie van diplomaten, handelsattachées en bedrijven, onder aanvoering van voorzitter Patrick Roth van de Zwitserse branchevereniging voor precisietechnologie, bezoekt de beurs, het congres en de netwerkevents. De eerste dag maakt de delegatie een begeleide toer over de beursvloer. Hierbij worden in eerste instantie exposanten aangedaan die al een band met Zwitserland hebben, bijvoorbeeld omdat ze een fabrikant vertegenwoordigen of een project met een Zwitsers bedrijf doen. De Zwitsers zijn ook aanwezig bij de netwerkborrel en het exposantendiner, waarbij zij aan tafel zitten bij leden van het Mikrocentrum High Tech Platform. Ook nemen ze deel aan de Meet & Match. Het partnerschap komt ook tot uitdrukking in het congresprogramma op de tweede beursdag. Patrick Roth deelt hier de status van de precisietechnologie in zijn land. Enkele Zwitserse ondernemers verzorgen vervolgens presentaties.

Naar Zwitserland congresprogramma

Van Big Science naar Big Business

Big Science verwijst naar fundamenteel en grensverleggend onderzoek dat in grote internationale verbanden wordt uitgevoerd. Voor dergelijk onderzoek zijn omvangrijke onderzoeksfaciliteiten nodig. Opdrachten worden voor een groot deel via Calls for Tender aangekondigd, en gefinancierd vanuit de contributie van de deelnemende landen (via het principe van fair return). In het Big Science Congresprogramma tijdens de Precisiebeurs vertellen internationale topsprekers van diverse onderzoeksinstituten over recente ontwikkelingen en komende aanbestedingen.

Naar Big Science congresprogramma

Big Science Cern

Young talent 1200x628

Young Technology cross selling met dynamisch pitch programma

Mikrocentrum biedt tijdens de Precisiebeurs een podium aan jong talent en hun jonge technologieprojecten. Afgestudeerden, promovendi en start-ups pitchen hun beste projecten. U vindt meer informatie over de bijbehorende posterpresentatie in de Brabantzaal tijdens de beurs. De beste pitch wint een prijs en 250 euro.

Naar pitch overzicht

Neem deel aan de Meet&Match

Enterprise Europe Network organiseert in samenwerking met het Mikrocentrum en RVO.nl een internationale b2b matchmaking tijdens de Precisiebeurs op 13 en 14 november 2019. Het doel van het meet & match event is om relevante contacten te vinden in de gehele keten.

Het doel van de Meet&Match

 • tot stand brengen en versterken van voorspoedige Europese contacten;
 • vinden van relevante business partners;
 • ontdekken van innovatieve oplossingen voor diverse problemen;
 • waarnemen en identificeren van partners voor (Europese) onderzoeksprojecten;  
 • vinden van interessante en potentiële samenwerkingsmogelijkheden;
 • versterken en ondersteunen van internationale samenspraak.

Direct aanmelden

uitreiking ir a davidson award 2016

Uitreiking Wim van der Hoek en Rien Koster Award

De Wim van der Hoek Award staat voor het bevorderen en stimuleren van precisiemechanica en ontwerpen van mechanische constructies. De prijs wordt uitgereikt aan dé student met het beste afstudeeronderzoek. Deze award is vernoemd naar de emeritus-professor Wim van der Hoek. Wim ontwikkelde aan de Technische Universiteit van Eindhoven een unieke Nederlandse methode voor het ontwerpen van precisiemachines. DSPE reikt tijdens de Precisiebeurs op donderdag 14 november om 16:15 uur de award uit op de expovloer.

Tweejaarlijks reikt de DSPE de Rien Koster Award uit. Deze oeuvre prijs wordt uitgereikt aan een expert die al vele jaren actief is in precisietechniek en hier duidelijke resultaten in heeft bereikt, Hij/zij wordt intern en extern erkend en geeft enthousiasme door aan collega's, heeft ontwerpcompetenties, is creatief, werkt aan het imago van het beroep, heeft publicaties gemaakt, is een persoon die graag samenwerkt en deelt zijn kennis. De uitreiking voor de Rien Koster Award 2019 vindt plaats op woensdag 13 november 2019 om 16:15 uur.

Meer over de DSPE awards