Programma

De Precisiebeurs is uitgegroeid tot dé vakbeurs voor bedrijven en organisaties actief in precisietechnologie. Kennis uitwisseling en netwerken is essentieel om op de hoogte te blijven en snel mee te gaan in de huidige en nabije technologische ontwikkelingen. Parallel aan de expo biedt de Precisiebeurs daarom ook een uitgebreid kennis- en netwerkprogramma. Onderstaand een greep uit de programma onderdelen die een bezoek aan de vakbeurs meer dan de moeite waard maken!

Dit was het programma van de Precisiebeurs 2023

✓ Beursvloer met ruim 350 exposanten
 25 netwerkorganisaties en live uitzending van BNR Nieuwsradio.
✓ Additive Manufacturing for Precision themaplein
✓ Ruim 50 lezingen in parallelle streams
✓ Big Science congresprogramma
✓ Internationale Meet & Match 
✓ Stand en uitreiking DSPE Awards: Ir. A. Davidson award & Wim van der Hoek award
Young Talent programma met pitches en demoplein
✓ Bruisende netwerkarena met paneldiscussies, pitches, expert sessions
✓ Arena met universiteiten, hogescholen, startups, kennisinstellingen & brancheverenigingen

Lees meer over de vorige editie

Ontmoet 350 specialistische bedrijven en kennisinstituten op de expo

Als bezoeker van de Precisiebeurs maak je op de expo kennis met 350 specialistische bedrijven op het gebied van fijnmechanica, motion control, oppervlaktebehandeling, microtechnologie, microassemblage, optica etc. Ook ontmoet je productontwerpers, machinebouwers, kennis-en opleidingsinstituten en leveranciers van materialen, precisiemachines en meetapparatuur. Je komt direct in contact met specialisten die je kunnen helpen met het realiseren van nieuwe producten en processen. Voor inkopers liggen er kansen om gericht en efficiënt kennis te maken met al deze toptechnologie spelers in de precisietechnologie. Bij de brancheverenigingen, hogescholen en universiteiten ontmoet je de aanstormende toptalenten en alumni. Je vergroot jouw kennis en netwerk door deel te nemen aan de Meet & Match en lezingen. 

Precisiebeurs 2021 expo

Van Big Science naar Big Business

Big Science verwijst naar fundamenteel en grensverleggend onderzoek dat in grote internationale verbanden wordt uitgevoerd. Bijvoorbeeld CERN, ITER, ESA, Einstein Telescope en meer. Voor dergelijk onderzoek zijn omvangrijke onderzoeksfaciliteiten nodig. Opdrachten worden voor een groot deel via Calls for Tender aangekondigd, en gefinancierd vanuit de contributie van de deelnemende landen (via het principe van fair return). In het Big Science Congresprogramma tijdens de Precisiebeurs vertellen internationale topsprekers van diverse onderzoeksinstituten over recente ontwikkelingen en komende aanbestedingen. 

AM24

Additive Manufacturing plein

Het 3D printen uit de jaren 90 is in rap tempo doorontwikkeld tot een volwaardige productietechnologie voor eindproducten. Met name de technologie voor additive manufacturing in metalen en higtech materialen zoals technisch keramiek, vinden concrete toepassingen in de huidige precisietechnologie. Op de Precisiebeurs is een extra themaplein ingericht waar suppliers van AM technologie hun toepassingen presenteren. In het lezingenprogramma is een hele track gewijd aan deze additieve technieken ingezet voor de fabricage van eindproducten.